Rețete de autor: signature dishes cu usturoi negru

Rețete de autor: signature dishes cu usturoi negru

 

 

Rețete de autor: signature dishes cu usturoi negru

Usturoiul negru, cu a sa nuanță întunecată și gust bogat și complex, este o adevărată comoară în bucătăria culinară. Cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și beneficiile pentru sănătate, acest ingredient adaugă o notă distinctivă oricărui preparat. Iată câteva rețete de autor cu usturoi negru care vor impresiona cu siguranță orice papile gustative.

File de somon cu crustă de usturoi negru și lămâie:
Ingrediente:
4 fileuri de somon
4 căței de usturoi negru, zdrobiți
2 linguri de ulei de măsline
Coajă și suc de la o lămâie
Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
Frunze proaspete de pătrunjel pentru decor
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Într-un castron mic, amestecați usturoiul negru zdrobit, uleiul de măsline, coaja și sucul de lămâie. Condimentați cu sare și piper după gust.
Așezați fileurile de somon pe o tavă de copt căptușită cu hârtie de copt și ungeți-le cu amestecul de usturoi negru și lămâie.
Coaceți în cuptor timp de aproximativ 12-15 minute sau până când somonul este gătit complet.
Presărați frunzele proaspete de pătrunjel deasupra și serviți cald.
Paste cu sos cremos de usturoi negru și ciuperci:
Ingrediente:
350g paste (de preferat fettuccine sau tagliatelle)
6 căței de usturoi negru, zdrobiți
200g ciuperci feliate
200ml smântână lichidă
50g parmezan ras
2 linguri de unt
Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
Frunze proaspete de busuioc pentru decor
Mod de preparare:
Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj în apă cu sare. Scurgeți și păstrați puțină apă de fiert.
Într-o tigaie mare, topiți untul și adăugați ciupercile feliate. Gatiti-le până devin aurii și moi.
Adăugați usturoiul negru zdrobit și gătiți timp de 1-2 minute până când eliberează aroma.
Turnați smântâna lichidă și parmezanul ras în tigaie și amestecați până când sosul devine cremos. Condimentați cu sare și piper după gust.
Adăugați pastele fierte în tigaie și amestecați bine, adăugând puțină apă de fiert dacă este necesar pentru a subția sosul.
Serveți paste cu sos cremos de usturoi negru și ciuperci, presărate cu frunze proaspete de busuioc.
Aceste rețete cu usturoi negru vor aduce o notă rafinată și plină de savoare oricărui meniu. Experimentați-le și bucurați-vă de aroma și gustul inconfundabil al acestui ingredient deosebit!

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu: