Despre Usturoiul Negru
Despre Usturoiul Negru
Usturoiul negru (UN) este usturoi crud maturat la temperaturi înalte (60-90 °C) și umiditate ridicată (70-90%). Procesul de maturare îmbunătățește conținutul de antioxidanți și alți compuși benefici, cum ar fi S-alil cisteină și polifenoli.
Studiile au arătat că UN are multiple beneficii pentru sănătate, inclusiv:
Cercetările continuă pentru a descoperi noi efecte terapeutice ale UN. Studiile pre-clinice și clinice arată promisiuni mari pentru sănătatea umană.
Studiile au arătat că UN are multiple beneficii pentru sănătate, inclusiv:
- Antioxidant și antiinflamator: Protejează celulele de deteriorări și reduce inflamațiile.
- Antiobezitate: Ajută la controlul greutății.
- Hepatoprotector: Protejează ficatul.
- Hipolipidemiant: Reduce nivelul de grăsimi din sânge.
- Anticancerigen: Contribuie la prevenirea cancerului.
- Antialergic: Ameliorează simptomele alergiilor.
- Imunomodulator: Întărește sistemul imunitar.
- Nefroprotector: Protejează rinichii.
- Protecție cardiovasculară și neuroprotecție: Susține sănătatea inimii și a creierului.
Cercetările continuă pentru a descoperi noi efecte terapeutice ale UN. Studiile pre-clinice și clinice arată promisiuni mari pentru sănătatea umană.