Despre noi

Bir Melek Concept SRL
În anul 2023 căutând o rețetă inedită pe internet am descoperit din întâmplare usturoiul negru (black garlic) care mi-a atras atenția. Am început să mă documentez despre acest super aliment știind că usturoiul și în forma lui naturală are beneficii extraordinare pentru organism, doar că este evitat de foarte mulți dintre noi datorită aromei foarte intense și al gustului ușor iute-înțepător.
Spre deosebire de usturoiul alb, usturoiul negru poate fi consumat crud, fără a mai avea iuțeala și mirosul usturoiului alb.

Astfel aflând pur întâmplător despre usturoiul negru (black garlic) și având un sentiment nemaiîntâlnit până atunci la aflarea despre un aliment necunoscut în țara noastră, am luat decizia de a produce acest super aliment și așa a apărut societatea noastră Bir Melek Concept SRL (Conceptul unui înger) considerând ca aflarea despre acest aliment nu a fost pur întâmplătoare și că totul în viață se întâmplă cu un scop.

Usturoiul negru are origini asiatice unde se folosea pentru tratarea unor probleme de sănătate încă din antichitate, fiind și astăzi foarte apreciat în țări precum China, Coreea, Japonia, Thailanda, etc.

Datorită acestor calități anumite persoane nu pot consuma usturoiul în starea lui naturală având probleme digestive (și sincer vorbind cui îi place să stea lângă o persoană sau să se întâlnească cu o persoană care tocmai a mâncat usturoi). În timp ce mă documentam despre acest super aliment am descoperit că mirosul și gustul persistent de usturoi, de care fuge toată lumea, nu apar și în caracterizarea acestuia, din contră, am aflat că usturoiul negru are un gust de prună uscată, ușor afumat, dulceag, chiar neașteptat.